top of page
Red Wall & Stairs

DEFERO ÄLYKOTI

helpota asumisen arkea, lisää turvallisuutta ja säästä samalla energiaa

Defero älykotijärjestelmä kattaa ekologiseen, passiiviseen auringonsuojaukseen, turvallisuuteen, kotiautomaation valvontaan, sekä viihtyisyyteen ja arkiaskareiden automatisointiin kehitettäviä laitteita. Kaikkia laitteita voidaan ohjata itsenäisesti, mutta ne toimivat myös integroidusti saman yksinkertaisen käyttöliittymän kautta. Universaali järjestelmä on modulaarinen, eli siihen on liitettävissä lukuisa määrä uusia laitteita helposti, nopeasti ja edullisesti! 

Passiiviseen auringonsuojaukseen liittyvät laitteet reagoivat olosuhteiden edellyttämällä tavalla niin haluttaessa. Huonelämpötilan noustessa verhot, screen-kaihtimet tai markiisit sulkeutuvat automaattisesti ja estävät lämpötilan nousun. Pimeän tultua säleverhot laskeutuvat ja sulkeutuvat automaattisesti tai kesäaikaan pimennysverhot laskeutuvat automaattisesti nukkumaanmenoaikaan.

Turvallisuuteen liittyviä laitteita ovat lukitukseen, murto-, vesi- ja vuotosuojaukseen, paloturvallisuuteen, sekä kamera- ja kulunvalvontaan liittyvät laitteet. Vesivuodon tai tulipalon sattuessa järjestelmä hälyttää kotona ja älypuhelimeen saapuu tieto tapahtuneesta. Murtosuojauksen aktivoiduttua sireeni hälyttää kotona ja puhelimeen saapuu tieto tapahtuneesta. Samalla avautuu automaattisesti kuva- ja puheyhteys kotiin. Täysin automatisoidussa ratkaisussa esim. kotiin saavuttaessa älykotijärjestelmä hyödyntää matkapuhelimen paikkatietoa ja avaa ulko-oven lukituksen automaattisesti, kytkee murtosuojauksen pois päältä ja sytyttää valot haluttuihin paikkoihin. Kotoa lähdettäessä järjestelmään liitetyt halutut tuotteet aktivoituvat automaattisesti, esim. ulko-ovet lukkiutuvat, valot sammuvat ja murtosuojaus kytkeytyy päälle.

Kotiautomaation valvontaan liittyviä laitteita ovat energian kulutukseen ja hallintaan liittyvät laitteet, kuten lämpötilan ja ilmanvaihdon ohjaus. Nämä toimivat tietysti integroidusti auringonsuojatuotteiden kanssa pitäen huoneilman raikkaana ja miellyttävänä energiaa ja kustannuksia säästäen!    

Viihtyisyyteen ja arkiaskareiden helpottamiseen liittyviä laitteita ovat mm. valaistukseen, pistorasioiden ohjaukseen, äänentoisto- ja kuvajärjestelmien, tai kodinkoneiden ohjaukseen liittyvät laitteet. Esimerkiksi nukkumaan mentäessä sovelluksesta valitaan yöaika, jolloin ovet lukkiutuvat, valot sammuvat, verhot sulkeutuvat jne. Läsnäolotunnistimien ja vakiovalo-ohjauksen avulla valaistusta voidaan ohjata automaattisesti siten, että valaistus on päällä tarvittaessa vain niissä tiloissa, joissa on elämää. Kotoa lähdettäessä sovelluksesta valitaan poissa-tila, jolloin ovet lukitaan, murtosuojaus kytketään päälle, valaistus säädetään halutuksi ja vaikkapa ilmanvaihdon tehoa pienennetään. 

Kätevää, mukavaa, turvallisuutta lisäävää ja kustannuksia säästävää! Uuden sukupolven älykotiratkaisut lanseerataan vuoden 2022 alussa.
Älykoti ja EU-logot_horizontal.jpg
bottom of page